Eu, Catalin Petru, initiatorul Alergoturei, am onoarea sa va prezint mai jos un coleg de club, Valentin Muresan. Povestea lui reala o putem demonstra cu poze 🙂 iar invitatia si detaliile ce le gasiti mai jos la Crosul Olimpic de 2.8 km ce se va desfasura sambata 31 Mai la Timisoara, l-am rugat pe el s-o scrie in numele Alergoturei.
Pe 27 mai 2014, Vali scria despre el:
Salut, eu sunt Vali, alergator amator si de nevoie. 🙂
Lucrez in IT, iar alergatul cu Alergotura a fost „nevoia” de a reusi sa controlez stresul zilnic, o problema care imi afecta viata pe multe planuri. Cu timpul aceasta nevoie a devenit si o placere pentru ca am intalnit la turele de la acest link oameni pozitivi care impartasesc idei si valori similare.
Am inceput acum mai bine de un an cu 3-4-5 Km.
Atunci, nimic din cele de mai jos nu erau posibile in mintea mea:
– dupa 6 luni cu Alergotura am reusit sa fug primul semimaraton (21km);
– dupa inca 3 luni am reusit sa fug primul maraton (42km);
– bonus – am slabit 10 Kg fara sa schimb nimic in alimentatie intr-o singura vara si sunt sigur ca mai reusesc si vara aceasta;
Daca e sa dau un singur sfat cuiva, este simplu: alearga pentru sanatate prin socializare! Vei vedea in maxim 4 saptamani ca esti mai rabdator, mai calm, mai binevoitor, mai pozitiv! Atunci timpul va lucra in favoarea ta! Vino cu noi in club, ai toate detaliile aici.
Iar mai jos, Alergotura te invita la:
În Antichitate, Olimpiadele erau momente de mândrie pentru orașele grecești care se confruntau în războaie, iar cu aceste ocazii polisurile își trimiteau cei mai puternici atleți pentru a-i reprezenta. În semn de respect pentru ei se instaura pacea pe perioada Olimpiadelor, iar conflictele erau amânate. Confruntarea orașelor se muta în plan sportiv, iar energia era folosită într-o competiție pașnică.
Civilizația a evoluat, iar în ultimele 2 secole olimpiadele au devenit o tradiție și un prilej de bucurie. Concursurile stârnesc în zilele noastre atenția întregii Planete. Oamenii se bucură de victorie, competitorii aplaudă cu fair-play rezultatele câștigătorilor. Concursul reușește să unească oameni și țări din diferite zone de conflict.
S-a mers și mai departe, iar după Al Doilea Război Mondial, oamenii au regăsit bucuria în orice competiție sportivă – olimpiada de vară sau de iarnă, olimpiada tinerilor sau a studenților, ori olimpiada celor cu dizabilități. Astăzi, sportul ca întrecere unește și atrage participarea a milioane sau chiar miliarde de oameni, fiind un record de la an la an. Bucuria evenimentelor de acest fel stârnește bunăvoința celor implicați și spiritul de fair-play.
De curând, olimpiadele au inspirat mulți oameni simpli (sportivi amatori) să își depășească propria condiție și să își împingă limitele personale pe plan sportiv; oamenii sunt inspirați să ducă o nouă luptă, o luptă împotriva sedentarismului sau a nepăsării, o boală modernă care ne bântuie pe mulți; oamenii sunt inspirați să își retraseze limitele pentru cauze nobile; oamenii sunt inspirați să arate bunăvoință!
La noi în țară olimpismul a fost oficializat acum 100 de ani, iar cu ocazia acestei aniversări, Academia Olimpică Română și Comitetul Olimpic și Sportiv Român organizează Crosul Olimpic, o șansă pentru oricare dintre noi să celebrăm, să ne bucurăm și să facem mișcare împreună!
Sâmbătă, 31 mai, și noi, Alergotura, mergem să alergăm pentru sănătate și fair-play la Crosul Olimpic! Dacă crezi că nu poți fugi acei 2.8 km, noi te vom ajuta să treci linia de sosire!
De data aceasta nu va fi competiție, ci va fi bunăvoință!
Dacă vrei mai multe informații despre Crosul Olimpic poți să le obții de la acest link.