Cum descoperim plăceri noi prin alergare: revelații la maratonul de la Debrecen

Cum descoperim plăceri noi prin alergare: revelații la maratonul de la Debrecen
Traseu prin padure la maratonul de la Debrecen
În weekend-ul care tocmai s-a încheiat, sâmbătă, a avut loc maratonul Oxigen de la Debrecen. Grupul de alergători din Timișoara care a participat la acest eveniment sportiv a confirmat că numele maratonului spune totul despre experiențele pe care le-au trăit participanții: atmosferă relaxantă prin pădure, aer proaspăt cu mult oxigen, culori splendide de toamnă. Pentru că am amintit de grup, de la Timișoara au pornit spre Debrecen Florin Chindea (primul din stânga), Călin Petruț (mijloc), Dorel Mărgăuan, Alex Ivanov (primul din dreapta), Sorin-Victor Roman, Adrian Turai, cărora li s-a alăturat și un alergător din București – Lucian Acatrinei.
Alergatori la maratonul de la Debrecen

Călin Petruț (timp 1h 38 min la semimaraton), care a reprezentant clubul Alergotura la Debrecen, a fost plăcut impresionat de ceea ce au reușit organizatorii. “A fost organizat foarte bine. Nu a fost taxă de înscriere, pe traseu erau apă și banane, la final toată lumea a primit diplomă de participare. Mi-a plăcut foarte mult, culorile de toamnă, mirosul de vegetație, aerul de pădure. Pe lângă asta, erau multe familii cu copii care ne încurajau, au bătut palma cu noi”.

Florin Chindea (timp 1 h 36 min la semimaraton) deja se gândește să meargă și anul viitor la următoarea ediție a maratonului. “A fost foarte frumos. Am alergat printr-o pădure care seamănă cu Pădurea Verde. Competiția a fost organizată de un club local mai mult ca fun run. Mi-a plăcut atât de mult că m-aș întoarce cu plăcere la o altă ediție.”
Alex Ivanov (timp 1 h 39 min la semimaraton) intenționează să facă și câteva schimbări în antrenamentele sale după acest maraton. “Eu am alergat prima dată în natură. Mi-a plăcut mult. Natura a schimbat atmosfera, față de condițiile competițiilor organizate pe asfalt. Nu am simțit efortul. Cred că mă voi orienta spre astfel de alergări”.

Au participat la maraton aproape 200 de alergători, cei mai mulți fiind înscriși la proba de semimaraton. Traseul a fost ușor accidentat, cu câteva urcări solicitante.

Și la Timișoara se poate alerga în Pădurea Verde. În Alergotura sunt deja câțiva alergători care știu foarte bine traseele. Vrei să te alături lor? Sau ce alte trasee alegi când mergi la alergare?

Traseu prin padure la Debrecen
facebook
vimeo