Wings for life, world run. Haide sa alergam pentru cei care nu pot. O cursa in care linia de sosire vine din spatele alergatorilor

Wings for life, world run. Haide sa alergam pentru cei care nu pot. O cursa in care linia de sosire vine din spatele alergatorilor

wings for life 2014Pe 4 mai 2014 se va da startul celui mai mare eveniment de alergare din lume: la ora 13:00 (ora Romaniei), mii de alergatori din peste 40 de locatii de pe 5 continente vor lua startul in evenimentul care schimba regulile unui maraton obisnuit; cursa nu are o distanta fixa si toti alergatorii din intreaga lume vor lua startul in acelasi timp. Niciodata, in istoria sportului nu a mai avut loc un astfel de eveniment. Toate acestea pentru a ajuta la indeplinirea misiunii Wings for Life (Aripi pentru viata): sa gaseasca un remediu pentru vindecarea traumatismelor maduvei spinarii.

Clipul de prezentare il gasiti aici.

Locatia cea mai apropiata de Timisoara este la Bucuresti: startul se va da in zona Pantelimon, iar traseul va continua pe DN3 – DN3A, pe ruta Bucuresti – Fetesti.

Niciodata nu a mai avut loc o competitie ca aceasta. Nu exista o linie de finish, asa cum este la fiecare cursa traditionala. Aici, participantii vor alerga in fata unei “masini oficiale de finish”, fiecare masina fiind dotata cu acelasi echipament de cronometrare conectat la un clasament mondial in timp real. La o jumatate de ora dupa ce participantii au luat startul, masina oficiala de finish va pleca in urma lor cu o viteza constanta. Odata ce masina oficiala de finish depaseste un participant, pentru acesta cursa se va incheia. Asa va decurge intreaga cursa pana cand cate un singur participant de sex masculin si unul de sex feminin din intreaga lume vor ramane in competitie. Numai ei vor fi incoronati drept campionii mondiali Wings for Life World Run.

Se estimeaza ca 3,000,000 de oameni din intreaga lume se confrunta cu afectiuni ale maduvei spinarii. In fiecare an, aproximativ 130,000 de persoane sunt implicate in accidente care le afecteaza maduva spinarii, urmate de paralizie – majoritatea persoanelor sunt victime ale unui accident rutier. Initiativele de cercetare in aceasta directie apartin in mare parte organizatiilor private. Fiind o organizatie non-profit, Wings for Life se bazeaza pe ajutor si donatii pentru a strange fonduri care sa sustina proiectele de cercetare. Wings for Life foloseste garantat 100% din donatiile primite pentru a fi folosite in proiectele de cercetare.

Cei care doresc sa ia parte la evenimentul de pe 4 Mai 2014, se pot inscrie pana pe 20 aprilie 2014 pe wingsforlifeworldrun.com. Organizatorii Wings for Life World Run in toate tarile participante, ne asigura ca 100% din incasarile generate, inclusiv taxa de inscriere, vor fi donate pentru cercetarea leziunilor maduvei spinarii.

Alergand la acest eveniment, nu numai ca vei fi parte dintr-un eveniment global cu adevarat revolutionar, dar vei ajuta la gasirea unui remediu pentru vindecarea traumatismelor maduvei spinarii.

Ambasadorii locali Mihaela Radulescu, Toma Coconea si Andrei Rosu iti spun despre implicarea lor in acest articol.

Wings For Life World RunFoto: Mihai Stetcu

facebook
vimeo