Timotion – Timisoara se misca! – 2017

Timotion – Timisoara se misca! – 2017

Au început înscrierile pentru Timotion!
Vrei să faci parte din echipa cu cei mai puternici catalizatori de resurse din oraș? Cauți un prilej să fii generos, să te implici în comunitate, să contribui la îndeplinirea unor proiecte cu impact pozitiv? Cum ne implicăm în viața orașului, a comunității din care facem parte, ține de fiecare dintre noi: așa că te așteptăm și în această primăvară la o nouă ediție Timotion! Timotion este un eveniment unde te poți implica în mersul orașului, atât la propriu cât și la figurat, un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacționează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante.
De aceea, pentru a treia oară, vă propunem ca în data de 23 aprilie 2017 să punem Timișoara în mișcare! Uniți de ceea ce a devenit o pasiune comună, dorința de a conecta cât mai mulți oameni într-o comunitate, membrii Alergotura și ai Fundației Comunitare Timișoara și-au propus să aducă împreună și anul acesta organizații, instituții și multe persoane, pentru a crea un eveniment al orașului în cadrul căruia să ne bucurăm de beneficiile mișcării în aer liber și de ceea ce putem construi împreună.
Împreună lansăm din nou o provocare pentru comunitate, aceeași provocare la care timișorenii au răspuns cu mare entuziasm din 2015. La prima ediție Timotion au participat 1252 de alergători, pentru a susține 11 proiecte în care au crezut, cu convingerea că făcând acești pași vor construi împreună o comunitate mai puternică, mai primitoare și mai puțin pasivă. Convingerile ni s-au adeverit în 2016, când numărul participanților s-a dublat față de prima ediție, peste 2500 de alergători întâlnindu-se pentru a susține 16 proiecte. Înscrierile pentru ediția de anul acesta au început deja, iar fondurile strânse din taxele de participare vor fi folosite pentru finanțarea a nu mai puțin de 21 de proiecte ale unor ONG-uri din comunitatea timișoreană. Fiecare dintre cele 21 de proiecte propune o soluție pentru o problemă din comunitatea locală, fie că vorbim despre probleme sociale sau de integrare a unor categorii vulnerabile, despre probleme în educația pe care o primim, școlară, sportivă sau tehnică – de la ateliere de reparat biciclete, la teatru portabil, workshopuri de croitorie sau reamenajare și salubrizare saloane medicale, soluțiile nu lipsesc, e nevoie doar de oameni entuziaști și energici pentru a le pune în practică. Pentru ediția Timotion 2017, ne pregătim cu elan să îi întâmpinăm pe participanți, care sperăm că vor depăși anul acesta pragul de 3000 de alergători, astfel încât totalul fondurilor strânse să depășească suma de la 200.000 de lei.
Ca și până acum, cursele se vor desfășura în zona centrală a orașului. Doritorii se pot înscrie la Timotion pe site-ul www.timotion.ro, pentru a participa la una sau mai multe dintre cursele:

– Crosul Continental – 2 km, unde sunt invitați la mișcare toți cei care nu au mai alergat, mai ales dacă cred ca “ei nu pot”;
– Cursa Flexik pentru părinți cu bebe – 1 km, deoarece o plimbare în ritm alert împreună cu bebelușul poate fi începutul unui obicei sănătos de a face diverse activități fizice împreună cu copilul, pe măsură ce acesta crește;
– Cursa Rotary distracție pe roți (role, fotoliu rulant, trotinete) – 1 km, unde doritorii pot sublinia, prin participarea lor, importanța accesibilizării orașului pentru astfel de activități;
– Crosul Visma – 6 km, pentru alergători amatori sau practicanți de alt sport;
– Crosul MGI Coutier 10.5 km, care se adresează celor care alearga constant si sunt pregatiti in orice moment

– Semimaraton – 21 km, care se adresează celor care au mai alergat fără dificultate o distanță de minim 10 km.

Deoarece credem în puterea incredibilă a exemplului pozitiv, ne dorim ca Timotion să reprezinte punctul de întâlnire al multor gânduri și gesturi pozitive și ele, punctul de convergență al bunăvoinței și al dedicării.
“Timotion este mult mai mult decât un eveniment ce se desfășoară o dată pe an. Data de 23 aprilie este doar punctul culminant al unei munci de un an, iar Timotion înseamnă o vastă rețea de voluntari, organizații partenere, instituții locale, sponsori și donatori care contribuie fiecare,
după posibilități, la afirmarea spiritului de solidaritate și a dorinței de a face bine, care sălășluiesc în noi. Aceasta este, de fapt, cred eu, frumusețea conceptului Timotion: contribui la propria ta stare de bine, bucurându-te de endorfine și de satisfacția de a da o mână de ajutor celor din jur și, în același timp, ai parte de împlinirea și încrederea pe care ți le dau sentimentul de apartenență la o comunitate puternică. Acestea sunt și motoarele care ne dau energie și putere de muncă celor din echipa de organizare. Este o rețetă pe care o recomandăm fără rezerve tuturor.” (Cristina Potra-Muresan, din partea echipei de organizare)
Timotion înseamnă o comunitate implicată, pozitivă și dedicată – așadar așteptăm cu drag înscrierile voastre, pentru ca împreună să punem din nou Timișoara în mișcare!

facebook
vimeo