Timișoreni pe acoperișul României. Filmul competiției montane de pe crestele munților Făgăraș

Timișoreni pe acoperișul României. Filmul competiției montane de pe crestele munților Făgăraș

Gianina si Alin Tanase la Ultra Trail Fagaras

Aproape de nori, scufundați în liniștea din vârful munților Făgăraș pe care l-au călcat cu talpa piciorul, în competiție cu ei înșiși dar și cu alți iubitori de sporturi de anduranță, șase timișoreni au făcut echipe la prima ediție a Ultra Trail Făgăraș (2012): Alexandru Fodor și Bogdan Horje, Ioan Icma și Răzvan Farkaș, Gianina și Alin Tănase. În 3 zile de competiție, una prolog și două principale, au parcurs 75 km cu diferență de nivel de 5.420 metri, aceasta fiind una dintre cele mai dificile alergări montane organizate până acum în România, sub egida CarpathianMan.

Au fost două zile de alergare consecutive. Fără odihnă. Efortul e mult mai mare decât la un maraton montan obișnuit. Competiția din Făgăraș este una dintre cele mai dificile din România. Pe lângă Ultra Trail Făgăraș mai este competiția din Bucegi – Maraton 7500”, a spus Alin Tănase.

Dragoș Costea a realizat un film al acestei ediții și a surprins spiritul competiției: aventură, viață la intensitate maximă, depășirea limitelor, într-un cadru natural atât de frumos că îți taie respirația.

CS Alternative invită iubitorii sporturilor de anduranță luni, 25 februarie 2013, să participe la proiecția filmului și să urmărească performanța sportivilor timișoreni. Proiecția va avea loc în aula BCUT “Eugen Todoran”, clădirea de lângă Universitatea de Vest, începând cu ora 19:30. La eveniment va participa și organizatorul “Ultra Trail Făgăraș” – Lucian Clinciu. Intrarea este liberă!

afis

Proiecția este posibilă cu sprijinul Bibliotecii Centrale Universitare “Eugen Todoran”, CS Alternative, Alergotura și Marele Ecran.

facebook
vimeo