Timisoara City Marathon 2018. Sau cum redescoperim istoria prin sport

Timisoara City Marathon 2018. Sau cum redescoperim istoria prin sport

Timisoara City Marathon duce tradiţia mai departe!

Pe 28 octombrie 2018 sunt aşteptaţi la start toţi cei care văd alergarea ca pe o provocare cu beneficii pentru corp şi pentru minte. Timisoara City Marathon este un eveniment care prin sport pune în valoare frumuseţea şi istoria oraşului.  Fiecare cursă repovesteşte eliberarea cetăţii Timişoarei de sub dominaţia otomană, rescriind totodată şi pagini importante din personalitatea competitorilor săi.

Cucerirea cetăţii de care Prinţul Eugeniu de Savoya, dar şi ţelurile pe care ni le fixăm, calităţile pe care ni le descoperim sau limitările pe care ni le depăşim – despre toate acestea ne vorbeşte Timisoara City Marathon în fiecare an.

Acum mai bine de 300 de ani, Timişoara era ocupată de otomani. Destinul acestui loc s-a schimbat prin venirea Prinţului Eugeniu de Savoya şi a armatei sale curajoase. O poveste din care îi uităm, poate, pe cei mai importanţi în contextul acestei victorii: soldaţii armatei Imperiului Habsburgic.

Nu este uşor să parcurgi sute de kilometri, să înfrunţi 18.000 de turci obişnuiţi deja cu zona, să treci peste limitările de tot felul şi să faci un plan de bătaie pe care să îl respecţi întocmai. Pentru a reuşi, au avut nevoie atât de un conducător cu viziune, cât şi de activarea acelor calităţi fără de care succesul nu ar fi venit.

Soldaţii au dat dovadă de îndrăzneală, curaj, calităţi strategice şi de cooperare, disciplină, dar şi perseverenţă. Şi, într-un final, au reuşit. Pe 18 octombrie 1716 au intrat victorioşi în cetatea Timişoarei, asemenea tuturor alergătorilor ce vor participa la Timisoara City Marathon.

Poate nu întâmplător cele două evenimente au acest punct comun: soldaţii/alergătorii. Pentru că atât în probele de alergare, cât şi în  probele pe care ţi le oferă viaţa, ai nevoie de aceleaşi calităţi care îţi aduc succesul. Indiferent de natura evenimentului, felul cursei, sau tipul obiectivului tău – important e să fii acolo, să dai tot ce ai mai bun pe traseu şi să ajungi la final.

Dacă reîntoarcerea în trecut ţi se pare un exerciţiu de ambiţie, dar şi de voinţă, alege una dintre probele Timisoara City Marathon şi înscrie-te. În armata potrivită, oricine poate dărâma bariere şi limitări la care nici nu s-ar fi gândit!

Maratonul “Cavalerii Cetăţii” (42.2 km) este doar pentru cei mai bine pregătiţi! E un privilegiu să faci parte dintre alergătorii-cavaleri ai cetăţii, aşa că înscrie-te la cea mai solicitantă proba a competiţiei. Doar astfel vei căpăta titlul de “cavaler” şi vei reface traseul aferent cuceririi cetăţii Timisoarei, asta în ovaţiile şi recunoştinţa tuturor celor prezenţi.

Semimaratonul “Eugeniu de Savoya” (21 km) te transformă din amator în profesionist! Cine nu a visat cel puţin o dată să facă parte dintr-o familie de viţă nobilă? Acum e momentul să te transformi într-un prinţ hotărât să dezrobească cetatea. Activează-ţi anduranţa fizică şi psihică, inteligenţa, dar şi dorinţa de a demonstra că mai ai doar puţin până la o probă de maraton sau ultra-maraton! Primul pas? Să te înscrii şi tu la acest semimaraton.

Solii Cetăţii 2×10.6 km – semimaraton ştafetă este proba echipelor şi a prieteniei! Calităţile fiecăruia dintre noi sunt mult evidenţiate când avem un scop, dar şi atunci când suntem o echipă. Solii Cetăţii erau membri cu un rol special în armată, fiind aceia care aduceau sau duceau un mesaj important. Fii şi tu ambasadorul oraşului tău şi fă echipă cu o persoană dragă în cadrul semimaratonului ştafetă “Solii Cetăţii”.

Poarta Forforosa 10.6 km marchează din nou însemnătatea unui loc istoric. Poarta Forforosa este locul în care Prinţul Eugeniu de Savoya a intrat victorios în Timişoara. Şi prin astfel de evenimente marcăm şi ne amintim de însemnătatea monumentelor istorice din oraş. Aşadar, o probă ca un “tur istoric în alergare” pe care îţi va plăcea să îl parcurgi individual, testându-ţi limitele, dar admirând în acelaşi timp şi obiectivele turistice ale propriului oraş.

Batalionul Banat 5.5 km îi adună la start pe toţi cei curajoşi, nu neapărat pe cei pregătiţi. Timisoara City Marathon 2018 este pentru toţi, indiferent de rang, crez, condiţie fizică sau vârstă. Batalionul Banat 5.5 km este cursa care o demonstrează, este provocarea pe care ţi-o propunem pentru a înţelege poate şi mai pregnant cât de important e rolul fiecăruia, aici şi acum. Fără fiecare dintre noi, lumea în forma pe care o ştim nu ar fi posibilă, aşa că vino să alergi într-o poveste în care şi rolul tău contează!

Timisoara City Marathon 2018 s-a gândit la toţi soldaţii armatei Timişoarei şi îi cheamă “la luptă” pe 28 octombrie. Locurile sunt limitate, aşa că fă-ţi din hotărâre un atu de nădejde şi înscrie-te cât mai curând la această competiţie!

facebook
vimeo