Start înscrieri pentru Timotion, eveniment organizat de Alergotura

Start înscrieri pentru Timotion, eveniment organizat de Alergotura

articol alergo

Alergotura, împreună cu mai mulți parteneri din Timișoara, organizează în 25 aprilie 2015 un eveniment sportiv cu 5 probe de alergare, la care pot participa de la persoane neantrenate până la persoane care au capacitatea de a parcurge distanțe mai lungi. Timotion – Timișoara se mișcă! va avea două obiective principale: încurajarea timișorenilor să vină la alergare, pentru că este un sport accesibil oricui și benefic pentru sănătate, și să doneze taxa de înscriere la eveniment pentru un proiect în interesul comunității locale.

Înscrierile au început pe site-ul evenimentului și se pot face până în 18 aprilie 2015.

„Conceptul Timotion are ca nucleu importanța educației atât în ceea ce privește propria sănătate, cât și spiritul civic și implicarea în proiectele comunității din care facem parte. Dorim să încurajăm timișorenii să vină la alergare, să vadă că este ușor și plăcut după ce sunt depășite barierele de confort. Un alt aspect pe care-l urmărim este încurajarea donațiilor. Și noi suntem datori să ajutăm comunitatea. Un obiectiv al Timotion este să încurajăm persoanele de toate vârstele să adopte spiritul filantropiei, să doneze puțin, să conștientizeze că un număr mare de donații mici poate să ajute la îndeplinirea unor obiective mari. Și nu în ultimul rând, sperăm ca acest eveniment să fie unul plăcut, un prilej de petrecere a timpului liber alături de familie, prieteni, colegi”, ne spune Cristina Potra Mureșan, managerul proiectului.

Timotion – Timișoara se mișcă! va avea 5 probe pentru tot atâtea grupuri țintă: începători de orice vârstă și copii cu părinți, părinți cu bebeluși, persoane în fotoliu rulant și cei pasionați de role, persoane puțin antrenate și persoane care se antrenează constant. Astfel, primele 3 probe se vor derula pe distanțe între 1 și 2 kilometri, a patra probă va fi un cros pe o distanță de 5 – 6 kilometri, iar cea de-a cincea este un semimaraton pe o distanță de aproximativ 21 de kilometri. Traseele vor fi amenajate în zona centrală a orașului, în special pe pistele de alergare de pe malul canalului Bega.

„Le transmitem celor interesați că Timotion – Timișoara se mișcă! nu este un eveniment sportiv care încurajează competiția, ci unul care încurajează participarea. Din acest motiv vom avea un alt fel de premii: pentru cea mai mare echipă, pentru clasa cu cei mai mulți elevi participanți, cel mai tânăr și cel mai vârstnic participant și alte categorii care sperăm să entuziasmeze și să atragă cât mai mulți alergători”, a adăugat Cristina Potra Mureșan.

facebook
vimeo