Sătul, fit și plin de energie cu un meniu Bio și Fresh în farfurie

Sătul, fit și plin de energie cu un meniu Bio și Fresh în farfurie

Sandwichuri sanatoase

Toată ziua vă îndemnăm să faceți mișcare, să veniți cu noi la alergare la una dintre turele din oraș. De obicei când ne întâlnim, vorbim și despre trucuri pentru a fi în formă, pentru a avea suficientă energie ca să alergăm, dar și ca să mai dăm jos câteva kilograme.

Discutăm despre ore de odihnă, frecvența antrenamentelor, consum de lichide… dar subiectul preferat – mai ales de fete – este alimentația. Mâncarea este combustibilul care ajută mașinăria “corp” să fie un Ferrari  sau o rabă veche, greu de urnit.

Și astăzi subiectul preferat este mâncarea. Avem noroc că în Timișoara poți mânca sănătos și atunci când nu ești în bucătăria personală. Restaurantul Biofresh, de pe strada Mercy, are un meniu extraordinar: bogat, cu multe ingrediente proaspete.

Apreciem decizia administratorilor de a „da afară din casă” cele mai delicioase rețete cu ocazia unor ateliere de gătit, în timpul cărora îi învață și pe alții să gătească sănătos. Următorul eveniment de acest fel va avea loc în 18 septembrie, de la ora 19, în incinta restaurantului.

Rulouri de castraveti

Administratorul Dana Baciu, biolog de profesie, ne-a spus cum se desfășoară întâlnirea și ce vor afla participanții. În primul rând sunt alese câteva ingrediente tematice: fructe și legume. Apoi, sunt evidențiate proprietățile acestora (ce minerale și vitamine conțin) și ce beneficii ne aduce consumul lor. După care urmează bucătăreala: cum le gătim, cu ce alimente le putem combina sau nu. La final, toată lumea degustă și se linge pe degete.

De ce susține Alergotura inițiativa celor de la Biofresh?

Pentru că sunt profesioniști, au studii în știința nutriției, ne învață să gătim repede și bun, ne spun cum să diversificăm meniul, folosesc ingredinte comune pe care le găsim și noi în magazine. Cel mai mult îi apreciem pentru că sunt prietenoși și au fost de acord să-i învețe și pe alții cum să gătească pentru a mânca sănătos, adică nu țin de secretele lor ca și cum ar fi cheia universului.

A, și încă ceva! Biofresh nu înseamnă meniu doar pentru vegetarieni. Până și cei mai mari devoratori de mici și ceafă de porc la grătar sau lins pe degete la degustări. Pentru că mâncarea este gustoasă, aromată, ușoară și e o încântare pentru papilele gustative.

Noi ne luăm șorțul, boneta și carnețelul și vom spune “prezent!” la ora de gătit sănătos de marți!

Tu cât de bine știi să gătești sănătos? Și cât de sănătos mănânci? Fă o retrospectivă despre stomac prea plin și greu, lene fără margini după mâncat, balonări, lipsă de energie. Eh, e cam cu minus, nu? Hai și tu cu Alergotura la Biofresh, în 18 septembrie, de la ora 19.

Paste delicioase

Salate proaspete si aromate

 

facebook
vimeo