Rețete gustoase și sănătoase în doar 10 minute. Sfaturi de la Biofresh

Rețete gustoase și sănătoase în doar 10 minute. Sfaturi de la Biofresh

Supa crema de legume, cruda

Am onorat invitația celor de la Biofresh la lecția de gătit și am plecat de la ei încântați de tot ce ne-au împărtășit și nouă.

V-ați gândit vreodată că o supă de legume se poate face în mai puțin de cinci minute? Nici noi nu ne-am gândit, mai ales că încă avem imaginea bunicii sau a mamei care stă ore bune pe lângă oalele și aragazul din bucătărie. Vestea bună e că avem o alternativă: rapidă, foarte gustoasă, sănătoasă și plină de aromele bunătăților de sezon.

Ca să nu întindem vorba până la sărăcie, vă spunem pe scurt ce am învățat la Biofresh.

Supa verde: se iau câteva frunze de spanac, câteva frunze de rucola (aproape un pumn), un sfert de ardei verde, o jumătate de avocado și cam 200 ml apă caldă (nu fierbinte, să aibă temperatura la care ne place să mâncăm supa). Se pun toate în blender, se adaugă sare și se mixează jumătate de minut. Se pune în farfurie, se mănâncă mai întâi cu ochii, apoi goliți treptat farfuria cu lingura.

Dana Baciu, biolog de profesie Restaurant Biofreshși administrator la Restaurantul Biofresh, ne-a recomandat să mâncăm tot. Important e să nu faceți cantități mari pentru că legumele folosite nu-și păstrează proprietățile hrănitoare și energizante.

A doua rețetă este ideală pentru o cină rapidă care să ne revitalizeze după o zi lungă sau dacă avem acasă invitați sosiți pe neașteptate.

Pate dulce-picant: avem nevoie de un ardei măricel, o smochină uscată (alegeți varinte nici foarte seci, nici foarte coapte dacă aveți fructul proaspăt), 1 – 2 roșii uscate, un pic de ardei iute. Le mixați în blender și le mâncați cu pâine integrală ușor prăjită. Combinația de arome este foarte interesantă, iar gustul atât de bun!

Lecția de gătit ne-a amintit încă o dată că avem o țară minunată. Doamna Dana Baciu ne-a recomandat fructele din acest sezon care au proprietăți extraordinare pentru sănătate și sunt mult mai bune decât alte fructe pe care le importăm și le cumpărăm pentru că au fost intens promovate. Ne recomandă cătina, merișoarele, zmeura, afinele, murele de pădure, fructe care ne ajută să ne menținem sănătoși, frumoși și plini de energie.

Am învățat multe și ne-am simțit bine alături de cei de la Biofresh și de ceilalți aproape 50 de invitați care au luat parte la lecția de gătit. Ne-au invitat și data viitoare.

Tu ce rețete rapide și sănătoase gătești? Poate ne spui și care sunt legumele și fructele tale preferate din acest sezon.

Zmeura romaneasca proaspata

facebook
vimeo