Remus Sime, duce Alergotura la semi-maratonul Barcelona 2012

Remus Sime, duce Alergotura la semi-maratonul Barcelona 2012

Remus Sime semi-maraton barcelona 2012Remus Sime semi-maraton barcelona 2012Remus Sime semi-maraton barcelona 2012

Astăzi, înainte de a porni o scurta alergare, ne-am decis sa facem o încălzire scurta, de aceea am stat un pic de vorba cu Remus pentru a afla mai multe despre semi-maratonul Barcelona 2012. Ne-am amintit de tricoul cu numărul 8707 pe care l-a purtat la alergare, însa si de cei 21 de kilometri si 100 de metri  alergați alături de mii de amatori ai curselor de anduranța.
Însa, sa vedem ce intrebari ne-au stârnit cel mai mult atenția:Remus Sime semi-maraton barcelona 2012
De ce Barcelona Half Marathon?
Va suna foarte nostim… din pura întâmplare. Intr-o seara alergam la Baza 1 si ma întâlnesc cu o domnișoara care alerga si ea acolo. Ajungem sa alergam împreuna si din vorba in vorba îmi zice ca s-a înscris (cu mai mulți colegi) la semimaratonul din Barcelona, din februarie. Eu ii zic “ce fain”, iar ea îmi răspunde “hai si tu!”. Peste 2 zile, ma înscriu la Barcelona la semi-maraton si la Viena la Maraton.

Ce te motivează sa faci fata efortului presupus un maraton?
Îmi face plăcere sa alerg. Cred ca toți alergătorii (mai ales cei de anduranța), găsesc o plăcere in efortul depus in timpul alergării. La fel si eu: plăcerea de după un antrenament bun si mai ales o cursa buna e foarte mare. Îmi aduc aminte răspunsul unui alergător bătrân care a fost întrebat daca nu ii e greu sa alerge zilnic, de atâţia ani de zile. El a răspuns: “Nu e greu sa alergi… e greu sa te oprești!”

Cum crezi ca te ajutam noi, Alergotura, ca pregătire pentru maratoane?
Alergările din Alergotura ma ajuta in special datorita oamenilor cu care alerg. Deși alerg singur mai tot timpul, îmi face întotdeauna plăcere sa alerg împreuna cu colegii din Alergotura. Iar hidratarea de după alergări, e cea mai faina !Remus Sime semi-maraton barcelona 2012 🙂

De ce maratoane caritabile si nu maratoane ce ITI aduc Tie beneficii, in mod personal?
Maratonul caritabil din Viena mi-a adus beneficii in primul RAND mie, chiar daca nu in modul cel mai direct si palpabil. Alergând la acest maraton pentru a strânge bani pentru acordarea de burse unor elevi nevoiași, dar buni la invăţătura, mi-a adus multe satisfacții. Plus ca, având mereu in minte cauza pentru care te antrenezi, motivația in timpul antrenamentelor este mult mai mare.
Gândindu-mă la alta categorie de maratoane, care sa îmi aducă alte beneficii (materiale)… îmi dau seama ca ele nu exista pentru mine.

In  cadrul maratonului de la Barcelona  primii 11 sosiți la linia de start au fost reprezentanții Keniei si a Etiopiei, impunându-se astfel pe podium.
Ne bucuram ca reprezentantul nostru, Remus, a reprezentat acolo idealurile pentru care toți membrii din Alergotura lucrează in mod constant.
Incercarea noastra de a-l incuraja de la distanta, e dovedita mai jos.
Se intampla exact in momentele in care Remus lua startul.

Remus Sime semi-maraton barcelona 2012

Diploma lui Remus, cu timpul oficial 1:30:1Remus Sime semi-maraton barcelona 2012

facebook
vimeo