Remus Sime apare in ziarul Adevarul (5 iulie 2012)

Zi de zi mergem în stânga, în dreapta, ne deplasăm în voie și ne folosim de picioarele noastre pentru a ajunge unde ne dorim. Suntem conștienți de importanța lor (a membrelor în general), dar în momentul în care ne accidentăm la unul dintre picioare, situația se schimbă. Atunci valoarea lor devine incomensurabilă.

Acest lucru l-a trăit și Remus Sime pe propria piele, după ce a suferit o fractura de gambă în urma unui accident. În urma acestei nefericiri, însă, a luat naștere un proiect deosebit: “Alerg pentru o cauză”, prin care se oferă burse copiilor cu rezultate bune la învățătură, dar cu posibilități materiale reduse.

Povestea acestui proiect inițiat de Remus este prezentată în ziarul Adevărul, ediția din 5 iulie 2012. Alergoturianul nostru povestește cum a luat parte la Maratonul de la Viena, tocmai pentru a-și susține acest proiect și a strange bani pentru elevii de la Colegiului Naţional “Samuil Vulcan” din Beiuş. “Ziua de 15 aprilie 2012 va rămâne o zi  specială. În acea zi am alergat primul meu maraton. Şi nu orice maraton, ci maratonul din Viena, care este unul dintre cele mai populare din Europa, adunând aproximativ 30.000 de participanţi la toate probele.” a declarat Remus pentru Adevărul (sursa). În urma popularizării proiectului său, s-a adunat suma de 10.200 lei, bani ce vor fi folosiți pentru acordarea de burse elevilor merituoși, dar care provin din familii modeste.

Alergotura este alături de Remus în acest proiect și ne bucurăm nespus că puterea de a alerga un maraton se poate transforma într-o bucurie așa mare pentru copii. În aceste condiții, satisfacția de a alerga cei 42 km devine incomparabil mai mare.

remus sime adevarul

facebook
vimeo