Regulament de participare Petrovaselo Trail Run 2015

Regulament de participare Petrovaselo Trail Run 2015

Regulament de participare Petrovaselo Trail Run 2015

„Alergotura – Petrovaselo Trail Run 2015” este un eveniment sportiv având ca scop promovarea unui stil de viaţă sănatos prin mişcare şi sport, servind totodată ca oportunitate potențială pentru strângerea de fonduri pentru cauze caritabile şi proiecte ale comunității locale. Acesta este denumit în continuare Eveniment sau Evenimentul.

Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv „Asociaţia Alergotura” în parteneriat cu autorități și instituții locale, cu sponsori, asociații, și persoane juridice sau fizice, care iși aduc aportul pro-bono sau sub forma de voluntariat. Principalul sponsor al evenimentului este Petro Vaselo Winery.

Evenimentul este un cros popular („friendly run”) care oferă în primul rând posibilitatea participării la mișcare în aer liber și nu pune accent pe competiție.

Informații cu titlu general

Informațiile despre cursele disponibile sunt publicate pe site-ul evenimentului: https://old.alergotura.ro/petrovaselo-2015/. Orarul de desfășurare va fi de asemenea disponibil pe acest site. Modificările survenite în privinta traseelor, curselor sau orarului vor fi comunicate pe site-ul și pagina de Facebook dedicate evenimentului https://www.facebook.com/events/904261012981700/.

Detalierea curselor și a traseelor

Evenimentul va cuprinde doua curse, desfășurate simultan, a căror start se va da în data de 24 octombrie 2015 la ora 10:00.

Cursele evenimentului:

 • Cros 13 km;
 • Cros 26 km;

Cele doua curse se vor desfășura pe trasee marcate in zona Petrovaselo – Cralovat și împrejurimi. Startul se va da din Crama Petro Vaselo Winery.

Cursele, orarul și traseele acestora sunt disponibile la: https://www.facebook.com/events/904261012981700/

Organizatorul își rezerva dreptul de a efectua modificari minore ale traseelor pentru a facilita organizarea în bune condiții de confort și sigurantă a Evenimentului. Aceste modificări vor fi făcute publice pe siteul web și pe pagina de Facebook a Evenimentului daca vor devia substanțial de la traseele inițiale.

12.5km-petrovaselo-2015

Traseul Cursei de ~13km poate fi vizualizat pe următorul link: https://www.endomondo.com/routes/614214707 (elevatia pozitiva este de 130 metri)

Traseul Cursei de ~26km este identic cu cel al cursei de 13 km si se obtine prin parcurgerea acestuia de doua ori. Traseele vor fi semnalizate cu bandă de atenționare și/sau indicatoare, iar  punctele de schimbare a direcției vor fi deservite de voluntari.

Durata limită

Duratele limită sunt:

 • Cursa de 13 km: 2h ore;
 • Cursa de 26 km: 4h ore;

Cronometrare, numere de concurs

Fiecare participant la eveniment va avea un număr de participare distinct. Acesta va trebui purtat pe piept pentru a fi vizibil abitrilor si voluntarilor. Intentionam cronometrarea curselor printr-un sistem fara cip,

Înscriere şi taxe de participare

Vârsta minimă

Pentru participarea la curse concnrentii vor avea 18 ani împliniţi la data de 24.10.2015.

Posibilii doritori de a paticipa si care sunt minori (sub 18 ani) sunt rugati sa ne contacteze direct la mail@alergotura.ro . Va fi necesar acordul scris al unui părinte / tutore. Formularul trebuie depus, odată cu ridicarea numărului de start, de către participant sau părinte / tutore care va trebui să prezinte și un act de identitate precum si dovezi evidente ale experientei in alergare pe distante similare.

Înscrierea

Înscrierea se va face online pe pagina oficială a evenimentului https://old.alergotura.ro/petrovaselo-2015 – până la data de 21.10.2015 ora 23:59.

Înscrierea are ca scop rezervarea unui număr de concurs la una din cursele evenimentului și se face pe principiul “primul venit – primul servit”. Numerele de concurs sunt limitate pentru fiecare probă, după cum urmează:

Cros 13 Km + Cros 26 Km = 200 de numere (participanți)

Participantii care s-au inscris deja pe site-ul Alergotura cu ocazia altor evenimente (de ex “Pe-un picior de Plai”) vor trebuie sa foloseasca aceleasi date de accesare (email si parola) si vor trebui sa selecteze doar cursa la care doresc sa participle la “Petrovaselo-2015”. Daca ati uitat parola aveti optiunea de resetare a parolei.

Daca va inscrieti pentru prima oara pe site-ul Alergotura.ro va rugam sa urmati pasii de inscriere afisati pe site la https://old.alergotura.ro/inscriere/

Având în vedere simultaneitatea curselor, o persoana poate fi înscrisă la o singura cursă. Transferul de la o cursă la alta se poate face prin renunțarea la cursa initială și re-înregistrarea la noua cursa, în limita locurilor disponibile.

Odată înscrierea făcută, numele și prenumele persoanei precum și cursa aleasă vor fi publicate pe site-ul www.alergotura.ro la https://old.alergotura.ro/participanti-petrovaselo-2015/

Atenție! Înregistrarea nu înseamnă atribuirea automată a unui număr de concurs! Atribuirea numărului se face în faza a doua a înscrierii (cea de ridicare a numarului de la locatiile anuntate de organizator). Ridicarea se face de la linia de start, Cramele Petro Vaselo Winnery intre ore 8:30 si 9:30, Sambata 24 Octombrie. Locatia Cramelor este aici: Petro Vaselo Winnery .

Atribuirea numărului de participare

Se va face începând cu data de 17 octombrie 2015 în locatiile anuntate pe pagina de Facebook a evenimentului.

Participanților înscriși online și prezenți în punctele de distribuție a numerelor li se va distribui un număr de concurs la proba aleasă, ei putând alege un număr de participare din setul existent la voluntar.

Înmânarea numarului de concurs e condiționată de prezentarea CI și de completarea, semnarea și predarea Declarației pe proprie răspundere (sau a tabelului anexat Declarației în cazul înscrierilor multiple).

Alternativ, in data cursei există posibilitatea atribuirii unui număr de concurs fără înscrierea on-line in limita numerelor rămase disponibile însă aceasta nu este garantată, organizatorul putând decide servirea cu prioritate a celor cu rezervare on-line.

Renunțarea participării la Eveniment

Participanții pot renunța în orice moment atât la rezervarea/înscrirerea on-line cât și la numărul de concurs prin contactarea directă a organizatorilor pe adresa de e-mail mail@alergotura.ro. Odată eliberată rezervarea la cursa respectivă, aceasta va fi disponibilă unui alt potențial alergător.

Dacă participantul dorește să renunțe la numărul de concurs atunci acesta este rugat sa-l returneze în cel mai scurt timp organizatorilor, în conformitate cu instrucțiunile primite de la aceștia.

Avand in vedere ca este un eveniment non-profit si fara taxa am aprecia daca anuntati organizatorii si renuntati la numar daca sunteti in scrisi si renuntati sa mai participati.

Taxa de participare

Participarea la acest eveniment este GRATUITĂ. Nu se vor colecta taxe, cotizații sau contribuții de participare de la participanți.

Participare

Fiecare persoană înscrisă este de acord să alerge pe propria răspundere. Organizatorii nu sunt răspunzători de posibilele accidentări şi/sau prejudicii cauzate de participarea la acest eveniment. De asemenea, persoana înscrisă trebuie să îşi dea acordul pentru utilizarea de către organizatori sau împuterniciții acestora a imaginilor proprii din cadrul evenimentului și pentru primirea de informaţii, pe email, cu privire la cursă (noutăţi/newsletter). Asumarea celor menţionate mai sus se va face odata cu semnatura Declarației pe proprie răspundere (sau a tabelului anexat Declarației în cazul înscrierilor multiple) la ridicarea numarului de start.

Neprezentarea actului de identitate acordă organizatorului dreptul de a nu elibera numărul de participare. Organizatorul își rezervă dreptul de a refuza participarea la concurs a unui participant fără a motiva acest refuz.

Pachetul de concurs (kit)

Pachetul de concurs conţine:

 • Înaintea cursei:
  numărul de concurs;
  • participarea gratuită la turele prezentate pe www.alergotura.ro/ture
  • un zambet
 • În timpul cursei:
  acces la punctele de alimentare şi hidratare
  • bucuria de a alerga
 • După cursă (pentru participanţii care termină cursa):
  brățara de participare „TIMOTION – Timișoara se mișcă”
  • endorfine si satisfactie
 • acces la degustarea de vinuri alese post eveniment – daca va fi una 🙂
  • acces la fotografiile din cadrul evenimentului

În cadrul evenimentului NU va este garantată organizarea unei garderobe. Prin urmare organizatorul nu își asumă răspunderea pentru potențialele pierderi de obiecte personale ale participanților la cursă.

Transport

Participantii sunt invitati sa isi organizeze transportul la si de la eveniment prin mijloace proprii. Se poate organiza contra cost o cursa speciala de autobuz intre Timisoara si Petrovaselo tur-retur.

Premii

În cadrul evenimentului vor fi premiați primii trei participanți care trec linia de sosire, pe categorii feminin și masculin, fără categorii de vârstă (open), pentru fiecare cursă. Premiile vor fi simbolice si vor fi asigurate de sponsorul Petro Vaselo Winnery.

Echipament obligatoriu

Echipamentul obligatoriu va consta din:

 • încălțăminte sport adecvată alergării pe teren accidentat (cărări pe dealuri si drumuri neasfaltate).
 • pelerina de ploaie sau echipament specific de ploaie, daca va fi nevoie.
 • telefon GSM functional, cu baterie incarcata
 • număr de concurs, care va fi ridicat de la organizator. Numărul va trebui purtat la vedere, pe piept sau în partea din față fără a fi deteriorat sau modificat.

Organizatorul își rezervă dreptul de a interzice participarea sportivilor care nu îndeplinesc condițiile de echipare sau afișează o ținută indecentă.

Oprirea, retragerea din cursă, penalizări, descalificări

Organizatorul își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

 • acesta s-a accidentat după start
 • starea fizică nu-i mai permite continuarea cursei

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numerele de urgență comunicate.

Următoarele situații pot conduce la descalificare:

 • Lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu
 • Ratarea unui punct de control sau neparcurgerea întregului traseu
 • Nerespectarea regulilor competiției
 • Comportament nesportiv față de alți participanți, oficiali, public, alte persoane
 • Modificarea sau schimbarea numerelor de concurs
 • Participarea la o proba diferita decât cea la care a fost validată înscrierea

Drepturi de autor

Prin înscrierea în competiţie participanţii vor autoriza organizatorii inclusiv partenerii acestora să folosească şi să reproducă orice material conţinând imagini din cadrul Evenimentului care includ participanţii.

Modificări

Organizatorul își rezervă dreptul de a completa și modifica acest regulament fără a notifica în prealabil participanții. Dacă apar modificări semnificative ale regulamentului, acestea vor fi afișate vizibil pe site-ul evenimentului și/sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

Prin ÎNSCRIEREA la această competiție participanții iau la cunoștință și acceptă prezentul Regulament.

facebook
vimeo