Răspundem acuzațiilor conform cărora merităm să ne pierdem numele

Răspundem acuzațiilor conform cărora merităm să ne pierdem numele

banner_suntalergotura

Pentru toate afirmațiile domnului Dumitra referitoare la activitatea Alergotura și a echipei care se află în spatele acestui brand, afirmații expuse in conferința de presă organizată de dânsul astăzi 23 Februarie 2016, transmitem următoarele mențiuni:
1. Domnul Dumitra aduce critici și face afirmații false pentru a-și motiva atitudinea de rea-credință în baza unor evenimente care s-au întâmplat în urmă cu aproximativ 5 – 6 ani. Este în sarcina dumnealui să aducă dovezi pentru acuzațiile adresate echipei Alergotura. Dovezi care să fie plauzibile în fața unor instanțe (informale, când vine vorba de comunitate, formale – când vine vorba de justiție).
2. Oriunde în lume, alergătorii pot purta ce tricouri vor. Acelea care-i reprezintă.
3. Suntem siguri că nu există nicio confuzie între Asociația Alergotura și Atletic Club Maraton. Oamenii știu cine este Alergotura.
4. Notorietatea unui eveniment nu poate fi furată. Dacă există. Un brand poate fi furat dacă cei care l-au construit nu s-au gândit că există și hoți de branduri. Echipa Alergotura își spune mea culpa pentru situația în care se află.
5. Referitor la ce înseamnă notorietatea unui maraton, ne permitem să menționăm maratonul de la Cluj (ca să nu ne comparăm cu București, Budapesta sau Vienna) și am făcut un mic grafic pentru comparație (sursă results.42km.ro , evochip.hu , digi-oradeacityrunningday.com).

graf-comparativ2

Faptul că Maratonul Timișoara organizat de Clubul domnului Dumitra abia reunește 150 de alergători, după 15 ediții, nu credem că i se poate imputa echipei Alergotura.

6. Asociația Alergotura nu organizează evenimente care să aibă în titulatură cuvântul Alergotura. Noi considerăm că evenimentele au nevoie de personalizare și de identificare cu un context care să inspire si să determine o participare masivă. Nu înțelegem cum va încerca domnul Dumitra să facă opoziție evenimentelor pe care le organizăm, dacă nu folosim cuvântul pe care cu rea-credință l-a înregistrat la OSIM, deși ne aparține de drept.
7. Din toate afirmațiile domnului Dumitra, tot ceea ce înțelegem este că ne acceptă în oraș atâta timp cât antrenăm oamenii la alergare. Pentru ca apoi să meargă la evenimentele pe care dumnealui vrea să le organizeze. Dar noi să nu organizăm niciun eveniment.
8. Având în vedere dimensiunea – în număr de participanți – a evenimentelor domnului Dumitra și dimensiunea evenimentelor Alergotura credem că este o neconcordanță în acuzațiile conform cărora am fi furat din ideile și conceptele lui de eveniment. Oare nu ar fi trebuit ca evenimentele dumnealui să fie mai bune ca cele ale Alergotura? Și dacă sunt mai bune de ce le-ar bloca pe ale noastre? În orice moment, echipa Alergotura poate oferi consultanță pentru organizarea de evenimente sportive de masă datorită expertizei deținute pe două paliere: organizare de evenimente (prin competențele profesionale ale membrilor echipei) și experiența de alergător (din prisma calității de participanți la zeci de evenimente sportive naționale și internaționale). Procedurile de organizare de evenimente ale echipei Alergotura sunt rezultatul sfaturilor și recomandărilor a peste 60 la sută dintre membrii Asociației care au cunoștință despre condițiile pe care un participant la evenimente de alergare și le dorește pentru o experiență plăcută.
9. Asigurăm prietenii si simpatizanții Alergotura că ne vom continua activitatea și că beneficiem de consultanță specializată pentru pașii pe care-i avem de făcut ca să ne recuperăm numele.

Vă mulțumim pentru susținere! Nu vă vom dezamăgi! 🙂

Echipa Alergotura

facebook
vimeo