Hai cu noi să punem Timișoara în mișcare! Vrem să alergăm 500 de kilometri!

Hai cu noi să punem Timișoara în mișcare! Vrem să alergăm 500 de kilometri!

Alergotura organizează sâmbătă, 24 noiembrie 2012, cea mai lungă alergare organizată până acum în Timișoara. Vom alerga 500 de minute cu dorința de a parcurge, în total 500 de kilometri. Evenimentul “Pune Timișoara în mișcare!” va începe dimineața de la ora 8.00 și va dura până după-amiază la ora 16.30. Ca să ne asigurăm că se va alerga non-stop, membrii clubului au făcut echipe de cel puțin câte doi, care se vor schimba la fiecare 30 de minute. Acest lucru se va întâmpla în Piața Operei, la colțul cu strada Alba Iulia, unde va fi și standul evenimentului. De aici sau pe traseul de la acest link, se pot alătura în grupurile de alergători și alte persoane care vor să facă mișcare și vor să contribuie la atingerea obiectivului de 500 de kilometri.

Traseul pe care alergăm trece prin zona centrală și prin spatele Parcului Botanic. Am ales să facem jogging pe trotuare largi, ca să evităm șoselele și traficul de mașini. Pe pietoni îi așteptăm să încerce și un ritm mai alert de deplasare: o alergare ușoară. Totul se va desfăşura respectând regulile de circulaţie.

500 in alergare afis mic

Cel mai important moment al zilei este programat la ora 12:00. La prânz le dăm întâlnire în centrul orașului, aproape de standul nostru, tuturor celor care vor să promoveze un stil de viață echilibrat, celor care vor să facă 30 de minute de mișcare și să-și ia astfel porția de sănătate, așa cum recomandă și medicii.

La eveniment pot participa și persoane antrenate, dar și timișoreni care nu au mai făcut sport demult sau niciodată. Alergăm în ritmul celor care doresc să fie sâmbătă alături de noi.

Și le mulțumim tuturor celor care răspund invitației noastre, pentru că sâmbătă e zi de aniversare pentru Alergotura: împlinim 500 de ture de jogging organizate de asociație până acum, în Timișoara, cel mai mare număr de alergări în grup din țară.

Am reușit să ajungem aici din dorința de a fi mai sănătoși, de a depăși limite, de a face din Timișoara – pentru început – un oraș în care ne place să alergăm.

Pentru o organizare cât mai bună, ca să ne îndreptăm cu pași iuți spre scopul de 500 de kilometri, vă rugăm să aveți în vedere câteva lucruri importante:

  • Veniți să alergați cu noi dacă știți că nu aveți probleme de sănătate. Alergarea este pe proprie răspundere.
  • Până la eveniment, mai postăm informații pe site. Vă îndemnăm să vă înregistrați e-mailul pentru newsletter ca să aveți garanția că primiți detalii noi. Detalii aici.
  • La acest formular încercați să vă înscrieți intervalul în care doriți să alergați. Ne ajută în logistica evenimentului.


Și dacă încă nu am răspuns la toate întrebările, vă rugăm lăsaţi-ne un comentariu mai jos, sau un e-mail aici.
Încercăm să fim cei mai prompți dintre alergători 🙂

Asociația Alergotura s-a înființat în mai 2011, la inițiativa lui Cătălin Petru, un tânăr timișorean care a renunțat la sedentarism. Inițiatorul a dorit să promoveze un stil de viață sănătos și echilibrat și a reușit să motiveze un grup din care astăzi fac parte aproape 200 de persoane, dintre care mulți au reușit să avanseze de la stadiul de începători până la cel de finaliști de maratoane. Clubul Alergotura organizează ture de alergare în aer liber, în fiecare zi, în diferite locuri din oraș. Săptămânal sunt organizate 20 ture de alergare în Calea Șagului, Calea Aradului, Calea Lipovei, Calea Lugojului, Parcul Botanic, Parcul Central, în zona Galeriei de Artă Triade, în Complexul Studențesc, la Baza 1 a Politehnicii, zona Gării de Nord, Bulevardul Gheorghe Lazăr, Bulevardul Take Ionescu.

facebook
vimeo