Maraton Barcelona – Codruta Damian si Mihai Albert

Maraton Barcelona – Codruta Damian si Mihai Albert

Maraton Barcelona - Codruta Damian si Mihai Albert

Maratonul de la Barcelona este o competiție cu tradiție în peninsula Iberică. Zurich Marató de Barcelona cum îl numesc spaniolii, s-a desfășurat pentru prima oară în anul 1980, fiind o continuare a celui organizat în anii 1978 și 1979 în Palafrugell.

La ediția de anul acesta, cea cu numărul 34, s-au înscris aproximativ 15.000 de participanți de pe tot mapamondul. Este un număr cu adevărat impresionant având în vedere faptul că la ediția din 1980 numărul celor înscriși a fost de 956. Ceea ce ne bucură este faptul că printre cei aliniați la start s-au aflat și români. Deși, începând cu anul 2005 toți câștigătorii maratonului au fost din Kenya, în sufletul nostru avem satisfacția că toți românii care s-au înscris la această competiție au avut puterea de a trece linia de sosire.

La ediția din acest an, 25 martie 2012, aliniați la start i-am avut pe alergoturienii Mihai Albert și pe Codruța Damian. Amândoi sunt din Timișoara și i-am cunoscut mai îndeaproape după ce au luat parte la alergările organizate de clubul nostru. Despre Codruța vă putem spune că este o adevărată învingătoare. Primul contact cu alergarea l-a avut în luna august a anului trecut. Timp de șapte luni ea s-a antrenat pentru a lua parte la maratonul de la Barcelona, iar rezultatul obținut este unul uimitor: 4 ore și 4 minute. Totodată, ea a fost prima care a trecut linia de sosire dintre cele zece românce care au luat parte la competiție.

Noi, cei de acasă, ne-am bucurat nespus de rezultatul amândurora.
O dovadă de curaj, ambiție și perseverență. Mulțumim Codruța. Mulțumim Mihai.

facebook
vimeo