Am hotărât în septembrie să lansăm public proiectul pe care l-am tot perfecționat anul acesta. Suntem viitor oraș Capitală Europeană a Culturii în 2021, avem trasee de alergare foarte faine, ne-am dat examenele de organizare de eveniment cu câteva zeci de astfel de proiecte (organizate de noi sau în colaborare cu cineva). Mai lipsea evenimentul cu proba de 42.2 km. Acum îl avem.
Timisoara City Marathon se întâmplă. Dăm startul pentru șase curse: maraton, maraton ștafetă, semimaraton, semimaraton-ștafetă, 10.5 km individual, 5.5 km individual. Ne gândim demult la acest eveniment și iată-l în calendarul competițiilor din România.
Planul nostru este să fie pe lista TOP 10 maratoane de alergat în Europa în anul 2021, când, pe lângă alergare, Timișoara va oferi și un program cultural extraordinar. Până atunci vom dezvolta acest eveniment cu tot ce are el nevoie pentru a fi unul de TOP.
Pornim Timisoara City Marathon cu un concept cultural-istoric. Alergăm, dar aflăm detalii faine despre oraș. Cum ar fi faptul că într-o toamnă, acum vreo 300 de ani, un prinț cu numele Eugeniu de Savoya a eliberat cetatea de sub dominația otomană. Nu singur. Evident. A avut ajutorul unor cavaleri, unei armate. Au fost și solii, batalionul, poștalionul… și-au intrat prin poarta Forforosa.
Ei, poate nu chiar așa. Cert e că vă propunem să redescoperim Timișoara și rădăcinile ei alergând.
Până să dăm startul la cursele Timisoara City Marathon, o să mai fim și la startul colegilor din Clubul Sportiv Alternative Timișoara care organizează Hercules Maraton în 21 octombrie. Unii dintre noi aleargă, alții stăm și așteptăm alergători pe la punctele de hidratare, la start, pe unde e nevoie să ajutăm. Recomandăm acest eveniment pentru că este o experiență unică datorită traseului senzațional. Cine-l știe să ne spună!
Este un traseu și un eveniment provocator. Când te prinde microbul alergării poți spune doar DA la astfel de provocări. Așa cum a fost și provocarea S24H, în septembrie. Câțiva membri Alergotura și-au depășit recordurile la acest eveniment. Suntem mândri de ei și îi felicităm pentru că devin simboluri pentru noi și pentru ceilalți. Au urcat pe podium cu locul 1: Adi Nicula, Alina Ciucur si Simona Golenț, Arnold Dekani, Iar la celelalte probe au mai participat și: Josef Nyesti, Monica Nyesti, Cighi Razvan, Daniel Dumitrascu, Mirela Bratu, Eduard Lukinich, Alexandru Szilaghy, Dan On, Cristian Andrei Dumea. Au alergat peste 1000 de kilometri în total, ceea ce înseamnă aproximativ 10% din totalul distanței alergat. Uau!
Ei sunt colegii noștri din extrema cu super antrenament la alergare.
Alergotura este locul în care și cei mai puțin antrenați își au locul. De exemplu, la cursele organizate la Pe-un Picior de Plai au putut participa și copii sau începători. Am încurajat alergarea cu trasee de la 800 de metri, pentru că nu contează cât ai mai alergat sigur poți începe să o faci. Și te vei simți bine.
Una peste alta, cu asta ne ocupăm noi. Cu alergarea. Cu experiența frumoasă a alergării. Următorul nostru eveniment la care poți testa singur sau în echipă alergarea este Timisoara City Marathon. Înscrie-te la una dintre curse și hai să ne bucurăm de orașul nostru.