Bogdan Vaida alearga primul sau maraton

Bogdan Vaida alearga primul sau maraton

Bogdan Vaida alearga primul sau maraton

Alergarea poate fi un hobby, poate fi un mod de a te menține în formă sau o modalitate de a-ți stabili niște limite. Pentru orice alergător profesionist, maratonul reprezintă provocarea supremă. În primă instanță, contează faptul că ai reușit să parcurgi acei 42km, că ai învins toate obstacolele ce-ți apar în cale (căldura, frigul, durerile, setea, oboseala). Cu timpul, la al doilea, al treilea maraton începi să-ți dorești mai mult: îți dorești să scoți timpi mai buni și să te autodepășești.

Bogdan Vaida, este unul dintre alergătorii care a evoluat de la joggingul ocazional la maratonul nocturn de la Novi Sad (Serbia). La început alerga 3-5 km pe zi alături de echipa Alergotura, mai apoi 10 km, iar în cele din urmă a alergat semimaratonul (21 km) de la Timișoara, din 9 octombrie 2011.

Pentru Bogdan, maratonul de la Novi Sad a reprezentat un vis devenit realitate. Pe data de 23 iunie 2012, el s-a aliniat la start alături de mulți alți alergători. Primii 34 km i-a petrecut vorbind cu o profesoară din Novi Sad, Dragica Mitić, lucru ce l-a ajutat să uite pentru un timp de efort și durere. Din păcate, la kilometru 34, Bogdan a început să simtă o durere ascuțită în genunchi, iar faptul că avea o fractura minoră de menisc, l-a determinat să reducă viteza.

Ultimii kilometri au alternat între mers la pas și jogging ușor, iar astfel a ajuns la linia de sosire în 5 ore și 30 de minute (5:30:40). Martori la această performanță i-au fost doi prieteni buni și mama lui. Toți trei au reprezentat un adevărat sprijin moral de-a lungul competiției. După cum însuși Bogdan afirmă: “Eu îmi găsesc motivația intern, dar am rămas uimit cât de mult m-a ajutat să îmi văd mama și prietenii pe traseu, dându-mi câte o gură de apă, o banană sau un gatorade.“ (sursa)

Una dintre revelațiile pe care Bogdan le-a avut pe parcursul maratonului ar trebui să dea de gândit tuturor celor care vor să participe la o astfel de competiție: “Într-un maraton îți descoperi limitele, le simți cu toată ființa ta, te lovești de ele și le întreci cu ajutorul forței tale interioare!”

Un scurt clip despre alergarea lui Bogdan.

facebook
vimeo