Bogdan Solga, participa la Olympus Marathon 2012

Bogdan Solga, participa la Olympus Marathon 2012

bogdan solga olympus maraton 2012

Olympus Maraton este o competiție internațională de alergare montană desfășurată în Grecia. La cea de-a 9-a ediție desfășurată duminică, 24 iunie, după Grecia, România a avut cea mai numeroasă echipă de participanți (aproximativ 40 de persoane au fost înscrise în competiție). Cele mai bune rezultate au fost obținute de Vlad Florin Dănuț (5:13:31) și Adi Bostan (5:18:37).

Printre cei 40 de concurenți români s-a aflat și Bogdan Solga, care a avut bunăvoința de a împărtăși cu noi experiența ultra-maratonului. Astfel, am aflat că Olympus Maraton este foarte frumos, dar extrem de dificil: „Personal îl consider mai mult un ultra-maraton pe distanță scurtă, decât un maraton.” În ceea ce privește traseul, Bogdan ne-a oferit câteva informații prețioase:

„- distanța – 44km;
– diferența de altitudine (start-finish) – 2800m;
– câștigul total de altitudine – 3200m;
– împărțirea aproximativă pe porțiuni (profil de nivel):
– aproximativ 5 km de ‘plat’, ‘de încălzire’;
– aproximativ 16 km de urcare, de la altitudinea de 200m până la 2700m;
– aproximativ 2 km de ‘plat’, pe sub ‘tronul lui Zeus‘; cu siguranță cea mai frumoasă și spectaculoasă porțiune (da, e zăpadă acolo).
– aproximativ 13 km de coborâre, foarte dificilă, tehnică și <<omorâtoare de nervi și speranțe>>;
– aproximativ 8 km de plat + urcări + coborâri; <<păcătosul>> ăsta de traseu are urcări și la km 42…; pentru această porțiune trebuiesc păstrate cât mai multe resurse;
– startul – la ora 06:00 AM; anul ăsta au fost aprox 25°C, la start;
– temperatura la finish a variat în funcție de timpul fiecăruia, de pe la 32°C în sus; eu cred că am prins 37°C. „

Deși a întâmpinat suficiente inconveniente, Bogdan a reușit să termine cu bine cursa. Din cauza unor mici probleme, dar și a temperaturii foarte ridicate, el nu a reușit să obțină un timp mulțumitor, dar este încrezător că la ediția viitoare va avea mai mult succes. Căldura nu i-a creat probleme numai lui Bogdan, ci și celorlalți participanți. Astfel, majoritatea au scos timpi mai slabi decât în anii trecuți, aici incluzându-l chiar și pe Michel Rabat, câștigătorul de anul trecut (și de anul acesta). Din păcate, foarte multe persoane nu s-au încadrat în limita impusă (de 10 ore), foarte multe având nevoie de îngriji medicale, în timpul sau după concurs. În acest caz, căldura și dificultatea traseului și-au spus din plin cuvântul.

Indiferent de rezultatul obținut la Olympus Maraton, Bogdan Solga este un câștigător. A demonstrat că nici diferențele de înălțime, nici căldura copleșitoare nu au reușit să-l împiedice în a-și îndeplini misiunea. Îl felicităm sincer pentru rezultat, atât pe el cât și pe ceilalți români care au luat parte la competiție.
Poza

facebook
vimeo