Am plantat copaci la Moșnița Veche! Pentru o viață sănătoasă și un mediu verde

Am plantat copaci la Moșnița Veche! Pentru o viață sănătoasă și un mediu verde

Alergotura la plantat de copaci

Aproape toată ziua, sus și tare, spunem că susținem un stil de viață sănătos și că pentru asta recomandăm mișcarea, în special alergarea. Pe care o considerăm extraordinar de benefică în aer liber. Ca să vedeți că preocupările noastre sunt serioase și că gândim și ne comportăm “integrat” și “sustenabil” 🙂 răspundem la apel și la alte acțiuni care înseamnă un mediu sănătos. Exemplul de față este despre un mediu verde sănătos.

Cu lopeti la plantat de copaci

A fost foarte bună ideea celor de la Let’s Do It Romania, susținută în Timiș de EcoStuff Romania, să facă din Moșnița Nouă și Veche (plus alte câteva locații la care au participat alți voluntari) o “Moșnița Verde”. Ne-am adus și noi contribuția și am plantat pomișori mici cu frunzulițe.

Fetele la plantat de copaci

A fost un prilej grozav să trecem la realizări una dintre recomandările generale de viață: să sădești un pom, să construiești/cumperi (cu credite și rate grele) o casă, să faci un copil 🙂 La prima probă am trecut cu brio. După cum puteți vedea în pozele de mai jos am săpat gropi, lucru pentru care am mânuit cu dibăcie unelte necesare, am pus tânărul vlăstar în groapă, l-am ținut bine să nu se-nburde și l-am acoperit bine cu pământ.

cum plantam copaci la Mosnita Veche

Plantat de copaci la Mosnita Veche

Chiar dacă, așa din vorbe, pare simplu, ne-a luat ceva vreme și energie să facem față  efortului. Aproape două hectare de teren au fost identificate și alocate de Primăria Moșnița pentru împădurire. Așadar, toți voluntarii au avut suficient spațiu să-l bată la pas și să-l măsoare din coada lopeților. De data asta, s-au spetit cinci din gașca noastră: Eniko Mozes, Octavian Stana, Ancuța Gogonea, Cristina Jebe și Mihaela Martau, dar care au muncit cât fiecareX7 :).

Pentru că în Alergotură suntem organizați în ture, din când în când mai dăm o tură și pentru prietenii pe care-i putem ajuta. Ai fost vreodată voluntar? Poate avem deja ceva în comun 🙂 lucru extraordinar pentru viitor, pentru că putem avea în comun și alergarea. Te așteptăm cu noi!

facebook
vimeo