Partea spectaculoasă a alergărilor montane: despre Maraton Piatra Craiului

Partea spectaculoasă a alergărilor montane: despre Maraton Piatra Craiului

Alergotura la Piatra CraiuluiMai puțin și se termină anul, dar și perioada cu cele mai multe evenimente sportive de mare amploare organizate în țară. Finala concursurilor de alergare montană, Maraton Piatra Craiului, a avut anul acesta un număr record de participanți – aproximativ 540 de alergători montani, admirabil având în vedere că traseul de 41 de kilometri e foarte dificil.

Și Alergotura a ajuns pe potecile de la Piatra Craiului. Îi mulțumim lui Mișu Albert pentru imortalizarea unui peisaj superb în care a găsit de cuviință să pună și tricoul lui.

Sus la Piatra CraiuluiCum a fost alergarea montană, ne-a spus și Remus Sime, alt alergolider prezent la Piatra Craiului. “Traseul e foarte fain, dar și solicitant. Potecile sunt foarte accidentate, așa că alergarea e în multe porțiuni foarte tehnică. În ultima treime a traseului e urcarea spre refugiul Diana: cireașa de pe tort, după cum spun mulți alergători”. Tot Remus ne-a spus și un secret al celor care reușesc să scoată timpi foarte buni: “trebuie să ajungi la poalele urcării cu resurse păstrate, altfel e foarte greu să urci”. Timpul lui la Maraton Piatra Craiului a fost de 5 h 36 min.

Cei care încă nu ați fost la un maraton montan, vă puteți face o idée despre traseu de la Bogdan Solga, al timișorean din Alergotura care a fost la Piatra Craiului și care a trecut linia de finiș după 6 h 11 min.

Pe lângă cei doi, e musai să-I amintim și pe Cristian Supercean (și el membru în Alergotura) și pe prietenii de la Alternative TMAdrian Vălean cu un timp de 5h 3 min, Ioan Icma – 5h 30, Răzvan Farkas – 5 h 42 min. Din același club, Geanina și Alin Tănase au avut rezultate foarte bune: Alin a reuşit să-şi stabilească recordul personal de timp în acest concurs – 4 h 11 min, iar Geanina, cu 5 h 15 min, a fost prima la categoria ei de vârstă. Multi alti timsoreni participanti. Baieti: Balanescu Ciprian, 4:02:45 excelenta plasare locul 2, Fodor Alexandru 4:50:05, Maier Valentin 5:19:39, Icma Ion 5:30:01, Dobra Paul 5:47:47, Pobega Catalin 6:26:19, Ocolisan Florin 6:36:06, Zaharia Gabriel 8:46:35, Belmustata Adrian 8:46:36, Albu Roberto 9:27:09, Cighi Razvan 10:00:10, Gonciulea Florin, Popa Cosmin iar la fete Sulea Roxana 7:15:47.

Felicitări tuturor pentru participare și rezultatele obținute!

Efortul lor a presupus alergare și mers pe cărări înguste, pe drumuri forestiere, urcări și coborâri pe porțiuni stâncoase. Greu și tentant totodată! Te-ai gândit să te antrenezi și tu pentru un maraton montan? Cel mai aproape de Timisoara e Hercules.

traseu MPCMulțumim pentru poze Mișu Albert și Bogdan Solga.

facebook
vimeo