Alergăm la Pădurea Verde. Hai cu Alergotura la Pe-un picior de PLAI!

Alergăm la Pădurea Verde. Hai cu Alergotura la Pe-un picior de PLAI!

Alergotura a devenit o prezență tradițională la Festivalul PLAI. Organizăm pentru al treilea an consecutiv Pe-un picior de Plai pentru că alergătorilor din oraș le place la nebunie să alerge prin Pădurea Verde.

Dacă ești alergător, ne dai dreptate, dacă ești începător, te provocăm la pariu. Deși noi o să câștigăm, premiul tot la tine ajunge: un tricou simpatic pentru participarea la una dintre curse, o medalie la linia de finish, o diplomă și câteva gustări de sportiv.

 

Care sunt cursele Pe-un picior de Plai?

Dăm startul de 5 ori:

Primul start, spectaculos pentru public, este Crosul Pompierilor. Este reconfortant să vezi acești profesioniști cum aleargă in echipamen complet. E bine să știi că îi ai în oraș și că sunt atât de antrenați. Crosul Pompierilor este o cursă dedicată doar celor de la ISU Banat Timiș pe o variantă mai scurtă a Crosului Popular.

Apoi dăm drumul la cursele pentru voi alergăorii.

Primul Meu Trail(7 km)

Îmi Place Trail(14.5 km)

Sunt Nebun După Trail(20.5 km)

In final, pentru începători și copii avem super cursa de 2 km, Cros Popular la care pot participa și cei care habar nu au că pot alerga. Sunt invitati la aceasta cursa cei care au peste 14 ani sau parinti care vor sa alerge impreuna cu copii lor intreaga distanta de 2 km. Puteți alerga această distanță și neantrenați! Pentru că evenimentele Alergotura sunt alergări în cadrul cărora participanții își oferă sprijin și se motivează reciproc. Crosul Popular nu este cronometrat, nu vor exista podium de premiere sau medalii iar toti participantii vor primi diplome de participare.

La Cursa Copiilor asteptam sa participe copii sub 14 ani care sunt curajosi sa alerge cca 800m. La finish acestia vor fi intampinati cu aplauze si diplome de participare.

 

Ai decis să participi?

Ca să participi la una dintre cursele Pe-un picior de Plai înscrie-te. Sunt doar 400 de numere cronometrate, nu amâna prea mult. În plus, până în 1 septembrie taxele de înscriere sunt reduse.

Apoi, te așteptăm în 7-8 septembrie, la cafeneaua Reciproc, între orele 18:00 – 20:00 ca să ridici kit-ul de participare.

Atenție să nu ratezi startul! Informează-te care este programul  și vino înainte de start, la încălzire.

Cum te pregătești de alergare la Pădurea Verde?

În primul rând să ai echipament sportiv. Apoi, să ai în vedere că dacă plouă vor fi câteva zone mai noroioase care necesită atenție. Partea bună cu noroiul e că la final te simți ca și cum ai făcut un antrenament cu echipele de elită SEAL 🙂

După așa o provocare… altele vor părea prea simple.

Să te uiți peste trasee  ca să vezi unde sunt punctele de control și punctele de hidratare. Primele te ajută să știi că ești pe drumul cel bun, cele din urmă te ajută să rămâi plin de energie și entuziasm ca să alergi mai departe spre linia de sosire.

Și cel mai bun lucru pentru pregătire e să mai vii cu un prieten.

Alergările în gașcă crează dependență. Ai vrea să fii dependent de sport?

Cine face Pe-un picior de Plai?

Alergotura a venit cu propunerea de a aduce și sportul în sau pe lângă ograda de la Muzeul Satului Bănățean cu ocazia Festivalului PLAI. Cei de la Plai și AMBASADA sunt primii care au spus DA. Direcția Județeană de Sport și Tineret Timiș a spus că ajută cu tot ce poate, la fel și ISU Banat Timiș și Sight Running.

Iar cu o așa mobilizare, i-am cooptat în echipa organizatorilor și pe sponsorii DS Smith, ACI WorldwideFlexik Automation, Lutz and Asociates.

Cine sunt cei mai importanți la Pe-un picior de Plai?

VOLUNTARII. Fără ei nu am avea super echipa care să fie prezentă prin pădure, la punctele de control și hidratare, la start și finish, la distribuția kit-urilor.

Le mulțumim!

Vă așteptăm la Pe-un picior de Plai, o super alergare la Pădurea Verde din Timișoara.

Urmăriți și pagina de Facebook Pe-un picior de Plai!

facebook
vimeo