10 motive pentru care sa incepi sa alergi

10 motive pentru care sa incepi sa alergi

motive inceput alergare
Detalierea fiecarui punct, mai jos.

1. Suntem nascuti pentru a alerga sau a merge pe jos.
2. Consumand energie vom avea mai multa energie.
3. Alergarea este cea mai la indemana si cea mai ieftina activitate sportiva.
4. Echilibru intre fizic si psihic.
5. Managementul stresului.
6. Alergarea poate fi cel mai bun curs de dezvoltare personala pe care-l puteti face.
7. Cei care alearga transmit energie in jurul lor.
8. Alergarea ne mentine intr-o stare productiva si pozitiva.
9. Alergarea schimba modul de viata nesanatos intr-unul sanatos.
10. Alergarea reactiveaza muschi si ne face sa aratam mai bine.

Bonus, o medie statistica:
Alergand in medie 30km intr-o saptamana intreaga iti prelungesti viata cu 7 ani.

1. Suntem nascuti pentru a alerga sau a merge pe jos. Nici o alta forma de miscare nu este mai naturala si benefica decat alergarea. In mii de ani, fiziologia omului s-a adaptat unei vieti care alterneaza mersul, alergarea si odihna. Doar in ultimii 50-60 ani oamenii au devenit sedentari, folosind abuziv progresele stiintifice. Uitati-va la copii mici. Ce fac toata ziua? Alearga sau merg fara sa oboseasca. Viata sociala sedentara a parintilor ii a zculturalizeazaa pentru a deveni sedentari.

2. Consumand energie vom avea mai multa energie. Pe masura ce corpul nostru va consuma energie, isi va crea mecanisme prin care va produce si mai multa energie. Corpul uman este un sistem care se dezvolta in directia pe care noi i-o dam. Daca stam 12 ore in fata calculatorului, atunci se va adpata acestui stil de viata. Daca alergam sau mergem pe jos in fiecare zi, atunci corpul se va readapta rapid. Chiar si cei care nu au facut miscare de a z100 de ania vor sesiza diferenta.

3. Alergarea este cea mai la indemana si cea mai ieftina activitate sportiva.
Ai nevoie pentru a alerga doar de pantofi sport si un drum de 40 cm latime. Nu ai nevoie de sala, aparate, instructor, echipa, bani, masina. Chiar daca ai deplasari in tara sau in alte tari, poti gasi un loc propice pentru a alerga.

4. Echilibru intre fizic si psihic. „Ment sana in corpore sanoa” este unul dintre cele mai mari adevaruri, pe care unii dintre noi le-au uitat in ultimii ani. Inlocuiti, atunci cand sunteti obositi intelectual privitul televizorului sau navigatul pe internet, cu o plimbare in mers alert sau o alergare usoara si veti vedea imediat diferenta.

5. Managementul stresului. Alergarea usoara poate fi o modalitate de a ne recupera dupa viata stresanta de zi cu zi. Multi vorbesc despre cursuri de diminuare a stresului, tehnici complicate, masaje, terapii neconventionale etc. Faceti un lucru simplu cand sunteti stresat: mergeti pe jos sau alergati si veti vedea ca nivelul stresului scade pana la o valoare acceptabila.

6. Alergarea poate fi cel mai bun curs de dezvoltare personala pe care-l puteti face. Cei care isi fac din alergare un obicei isi dezvolta si intaresc trei dintre convingerile intalnite la oamenii care au rezultate deosebite:

A. Rezultatele apar urmare a unui efort sustinut. Orice obiectiv personal sau profesional are in spate un obiectiv de dezvoltare a unui comportament sau a unei abilitati noi. Vreau sa am mai multi bani, clienti, fericire etc. Vreau sa fiu un tata mai bun, un manager mai bun, un profesionist mai bun. Toate au legatura cu schimbarea si adoptarea unui comportament nou. Ori, pentru a deveni stabil in timp, avem nevoie cam de 90 de zile.

B. Limitele sunt doar in mintea noastra. Cei care alerarga maraton au inceput cu alergari pe distante mai mici. Nimeni nu a alergat direct maraton. Oare cate a maratoane ati fi putut alerga pana acum in viata personala sau profesionala? Alergand distante din ce in ce mai lungi, mesajul pe care ni-l dam este ca potentialul nostru este foarte mare, practic nelimitat.

C. Asumarea responsabilitatii pentru ce facem. De cate ori nu am spus a De maine voi ……..a A venit si ziua de maine si nu s-a intamplat nimic. Esti de acord ca alergarea este buna pentru sanatate? Atunci de ce nu incepi de azi acest lucru? Este prea frig sau prea cald afara? Nu ai pantofii potriviti? Nu ai un loc de alergare care sa-ti ofere siguranta? Nu ai cu cine sa alergi? Oare la cate a zalergaria nu am renuntat in viata?

7. Cei care alearga transmit energie in jurul lor. Uitati-va la cei care nu au facut sport si brusc au inceput sa faca. Par mai energici?

8. Alergarea ne mentine intr-o stare productiva si pozitiva. Cand suntem tristi sau suparati avem o pozitie inchisa cu capul plecat, umerii adusi. a zCapul susa este o vorba din batrani care ne incurajeaza in momentele grele. Alergarea sigur ne va face sa fim cu capul sus.

9. Alergarea schimba modul de viata nesanatos intr-unul sanatos. Alergand, in mod natural vom reduce lucrurile care ne fac rau ca: alcoolul, tigarile, mancarea nesanatoasa, noptile albe etc..

10. Alergarea reactiveaza muschi si ne face sa aratam mai bine. Tenul va fi mai prospat, postura mai dreapta, muschii mai suplii si relaxati. Cei care se asteapta ca de la alergare sa slabeasca rapid, s-ar putea sa fi dezamagiti, deoarece o perioada va avea loc o redistribuire a grasimilor in organism. Muschii se vor dezvolta, grasimile se vor topi, iar tonusul va creste din zi in zi. Alergarea usoara este cea mai simpla activitate sportiva care ne ajuta sa consumam grasimile din organism.

Multumim pentru articol Ro Club Maraton.
Grafic.

facebook
vimeo